2011. szeptember 27., kedd

Egy különös tárgyalás III

A falu lakói szokás szerint akkor láttak neki munkáiknak, mikor a Nap már felkelőfélben volt. A félhomály uralta a környéket. Ám különös dolog történt. A nappal nem vette át az uralmat az éjszakától: a Nap nem kelt fel. Maradt a félhomály is, nem lett világos. Nem értették mi is ez az egész. Főleg mikor megtudták: minden összeköttetésük a városokkal megszűnt. Sem a telefonok, sem a számítógépek, sem az autók nem működtek. A legközelebbi város pedig még biciklivel is túl messze volt.
Ám legjobban mégis akkor lepődtek meg, mikor az idegen férfi, aki nemrég érkezett, felbukkant. Ugyanis nem egyedül volt! Egy talpig feketébe öltözött, hófehér bőrű nő volt vele. A falu közepén lévő étterembe tartottak, majd visszamentek a hotelba, ahonnan csak este kerültek elő, egy újabb éttermi látogatás okáért.
Az emberek hiába törték a fejüket, hogy mi is folyt ott. Vajon volt köze a két idegennek ezekhez a különös dolgokhoz?
Természetesen mindenkinek megvolt a maga véleménye erről. Ám miután a Sötétség Úrnője, és a Világosság Ura megvacsorázott, egyből teljes sötétség borul a falura. Reggel pedig a Nap felkelt. De a két idegent soha többé nem látták. Ezek után mindenki számára világossá vált: az idegeneknek miatt volt olyan különleges az a nap. Ám hogy kik is voltak ők, és mi is történt azon a napon, számukra örök rejtély maradt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése